Türkiye'de Arapça Öğrenmek Hayatının Hatası! - ARAPÇA ÜZERİNE

Türkiye'de Arapça Öğrenmek Hayatının Hatası! - ARAPÇA ÜZERİNE

  • 9 Ay önce yazıldı
  • Dil Sakinleri
  • 292
  • 3 dk da okunabilir

Hem Kur’an’ı Kerim’in gönderildiği dil olması hem de geniş bir coğrafyada konuşulan çok köklü bir dil olması sebebiyle Türkiye’de yaşayan biri Arapça öğrenmek isteyebilir ve hayatı boyunca yapacağı en büyük hatalardan birini yapmış olur. Şu ana kadar Arapça öğrenmeye 4 kere başladım. Hepsinde de-sonuncu kez hariç- yarıda bırakmak durumunda kaldım. Durun daha detaylıca anlatayım. İlk seferimde tecrübesizliğin de vermiş olduğu bir saflıkla öğrenmeye başladım ve doğru düzgün bir kaynak bulamayıp devam edemedim. Aynı durum 2. sefer de başıma geldi, 3.sefer de... Hatta ve hatta en unutamadığım an sanırım şu oldu: Anlatımını güzel bulduğum bir hocanın oynatma listesinin videolarını izliyordum.


TÜRİYEDE ARAPÇA ÖĞRENMEK HAYATIN HATASI!

Sadece 2. videosuna geldiğimde ‘Hz. Muhammed’in Sünnetleri’ ifadesinin Arapça mealinin nasıl söyleneceğini anlatmaya başladı. Bazı insanlar din eğitimi ile dil eğitimi arasındaki farkı ayırt edemeyebilir diye daha detaylı açıklamak istiyorum bu kısmı. Ben henüz ‘Ben su içmek istiyorum çünkü çok susadım.’’ gibi temel cümleleri bile söyleyemezken karşımda bana Arapça öğreteceğini iddia eden hiç kimse kendi kafasında ‘sevap kazanacağım’ adı altında din eğitimi veremez ve vermemeli. Başka bir Arapça serüvenim şöyle geçti. Arapçamı sıfırdan orta seviyeye taşıyacak bir kursa katıldım. Sadece kadınların olduğu bir kurstu ve karşılıklı görüşmeler, konuşma ve ezber çalışmaları yapıyordum. Sistemini gerçekten de çok sevdim ancak küçücük, minicik bir kusuru vardı. ‘’Oradaki herkes Arapça biliyordu.’’ Çoğu kişi sadece tekrar için gelmişti ve ‘’İstanbul Türkçesiyle Arapça konuşan’’ tek kadın olarak yanlarında dikkat çekiyordum ancak konuşması anormal olan ben değildim. Onlardı. Çoğu kişi İmam hatipten mezun veya İlahiyat öğrencisiydi.

’Onlar anormaldi.’’ Lafı toparlayacak olursam neden Batı’da yaşayanların bile meraktan ve sevdikleri bir dil olarak öğrendikleri güzelim Arapça Türkiye’de yalnızca dinin dili olarak görülmekte? Arapça öğrenme erbabını neden sadece belli bir kesime bıraktık? Dil eğitimi dil eğitimidir. Arapçayı bariz şekilde bunun dışında tutmak isteyenler ve bu insanları dinleyen insanlar, yarın susadıkları zaman Araplardan bir bardak suyu bile isteyemez olacaklardır.

happy 1
in_love 0
lol 0
silly 0
Angry 0
crazy 0
cry 0
not_sure 0
omg 0
sad 0
Yorumlar
Yorum Yaz
Kodlattir.com